İçeriğe geç

Windows Sürücü imza zorlamasını devre dışı bırakma

Sürücüler, üreticiler tarafından dijital olarak imzalanır ve Windows bu sürücüleri resmi ve güvenli kabul ederek yüklemenize izin verebilir. Windows‘a normalde sadece imzalı sürücüler kurulabilir. Bu aslında Windows’un önemli bir güvenlik önlemidir. Böylece iyi niyetli olmayan yazılımların çekirdeğe bulaşması engellenebilir. Ancak bu sürücü imzasını almak pekte kolay değildir. Bazen sürücü imza doğrulaması olamayan sürücüler kurmanız gerekebiliyor. Bu durumda sürücü imza zorlamasını kaldırıp gerekli sürücüyü yükledikten sonra tekrar açabilirsiniz.

Sürücü imza zorlamasını devre dışı bıraktıktan sonra sürücüleri aşağıdaki görselde olduğu gibi yüklersiniz: Windows sizi “Bu sürücü yazılımını yükleme” veya “Bu sürücü yazılımını yine de yükle” diye uyarır.

Bu sürücü yazılımını yine de yükle

Sürücü imzası zorlamasını iki şekilde devreden çıkarabilirsiniz:

CMD ile Sürücü imza zorlamasını devre dışı bırakma

  1. Bilgisayarınızda Başlat menüsü arama kısmına “cmd” yazın. Çıkan sonuçlarda “Komut İstemi” bulun. Hemen yanındaki seçeneklerden “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğine tıklayın.
Komut İstemi
  1. Siyah “Komut İstemi” penceresi açılacaktır. Bu ekrana aşağıdaki kodları sırayla girin ve her seferinde “ENTER” tuşuna basın:
bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit -set TESTSIGNING ON
bcdedit -set nointegritychecks on

Tekrar kapatmak için aşağıdaki kodları girmelisiniz:

bcdedit -set loadoptions ENABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit -set TESTSIGNING OFF
bcdedit -set nointegritychecks off
Sürücü imzası zorlamasını devre dışı bırakma
Kategori:Windows

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir